Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 mars, 2011 - 15:42Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Integrationsprojekt gav mindre pengar

När projektet integration.ax inleddes i augusti ifjol, uppdagades att de som kom in på kursen bara skulle få studiestöd och inte arbetslöshetsersättning, även om man var berättigad till det. - Det kom lite som en chock, vi hade hoppats att detta skulle ses som en sysselsättningsfrämjande åtgärd, säger projektledare Maria Christensen. AMS har inte gjort något fel eftersom integration.ax är en vuxenutbildning, men detta ställer till problem för dom som vill gå kursen, eftersom det innebär mindre pengar i börsen.Landskapsregeringen ser nu över lagstiftningen på den här punkten och kansliminister Roger Eriksson tror att ett ändrat lagförslag kan presenteras inom den här mandatperioden.Integration.ax strävar till att integrera inflyttade i samhället. De får läsa svenska och vara på praktik på arbetsplatser som motsvarar deras egentliga utbildning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »