Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2011 - 18:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Inte brottsligt att hoppa från färja

De två unga män som i lördags eftermiddag hoppade i vattnet från Silja Galaxy i Furusundsleden i Stockholms norra skärgård begick inget brott. Det säger svenska sjöpolisen till Norrtelje Tidning. De två männen tyckte det var en kul idé att hoppa från färjan, och de lyckades simma oskadda i land. -Vi har tittat på det här men har inte hittat något brottsligt i att hoppa från en båt. Sedan kan man diskutera hur korkat det är. Det är naturligtvis förenat med livsfara, säger förundersökningsledare på Sjöpolisen. Männen kan dock komma att ställas till ansvar i ett civil- eller sjörättsligt ärende om Silja Line väljer att kräva männen på de kostnader som drabbade rederiet när Galaxy fick slå stopp i maskin och dra i gång en stor räddningsinsats.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »