Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 1 november, 2010 - 07:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Inget nättest inför kyrkoval på Åland

På söndag den 14 november är det val till kyrkofullmäktige, inte bara på Åland utan i alla landets evangelisk-lutherska församlingar, och från och med idag är det möjligt att förhandsrösta i valet. För första gången har man nu i församlingsval tagit i bruk en valmaskin med vars hjälp man kan vaska fram kandidater i den egna församlingen vars värderingar stämmer överens med ens egna. Men inte en enda åländsk församling har valt att vara med i det här kandidattestet på nätet. Inte ens Mariehamns församling som ändå hör till de större församlingarna i Borgå stift är med. - Vi har bedömt att de som röstar i församlingsvalet inte besöker den här typen av sajter, säger tf kyrkoherde Kent Danielsson. Han tror inte heller att nätet har den betydelse man vill påskina att det har.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »