Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 september, 2022 - 14:43Uppdaterad: fredag, 9 september, 2022 - 16:05
  • Initiativtagarna ville att avsnittet utanför ryska konsulatet skulle byta namn till Ukrainaplatsen. Foto: Owe Sjöblom

Inget namnbyte till Ukrainaplatsen

Det blir inget officiellt namnbyte av en del av Esplanaden till Ukrainaplatsen, det har stadsstyrelsen beslutat.

Det kom ett initiativ om att byta namn på den delen av Esplanaden där protester mot kriget i Ukraina utanför det ryska konsulatet hålls dagligen.

Stadsstyrelsen har utrett frågan och skriver i beslutet att så kallade memorialnamn kan förekomma, men i det fall en plats ska namnges utifrån en händelse bör
händelsen inte vara pågående vid tillfället för namngivningen utan en skälig tid ska ha förflutit innan namngivning kan aktualiseras.
Stadsstyrelsen konstaterar att namngivning av en del av Esplanaden till Ukrainaplatsen skulle vara att göra ett avsteg från stadens etablerade namnskick för gator, vägar och platser samt att namngivning inte bör utgå från en vid tillfället pågående händelse.

Stadsstyrelsen beslutade att låna ut en flaggstång som fritt kan användas på den så kallade Ukrainaplatsen av de som protesterar mot Rysslands krig mot Ukraina.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »