Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 augusti, 2010 - 08:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Inget mer landskapsbidrag<br>för att ge handikappade jobb

Projektet "Stöd i Arbete", som handlar om att få ut fler personer med funktionshinder på arbetsmarknaden, fick avslag av landskapsregeringen på en ansökan om pengar för att anställa ytterligare en handledare. Ålands handikappförbund ansåg att bidraget behövdes eftersom det finns mer än dubbelt så många sökande till platserna än vad man kan ta emot. Trots avslaget fortsätter projekten som går ut på att få heltidstjänster med fast anställning till funktionshindrade och personer med funktionsnedsättning. Det gör man genom att först kartlägga personen och sedan följa med och handleda denne på arbetsplatsen. När andra delen av projektet drar igång har 17 nya sökande antagits. Dessutom söks en ny kvinnlig handledare till projektet som leds av Harry Sjölund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »