Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 april, 2010 - 13:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ingen landström för färjor<br>som ligger i Mariehamn

En trend inom flera svenska hamnar är att man låter de större fartygen som lägger till gå på landström istället för diesel medan fartygen ligger i hamn, detta för att minska på buller och avgaser. I Karlskrona ska man investera omkring fyra miljoner kronor på en sådan anläggning och även i Helsingfors är det på kommande. Men enligt Mariehamns hamndirektör Jan Sundström har diskussionerna på Åland aldrig riktigt tagit fart. På Åland är det framförallt två fartyg som skulle vara aktuella, Viking Lines Cinderella och Birka Paradise. Viking Lines tekniske inspektör Tony Öhman är dock tveksam till om det skulle innebära någon större miljövinst för Åland.Ett nytt regelverk som är på gång inom EU kan dock förändra situationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »