Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 augusti, 2022 - 17:44

”Ingen klient har blivit utan hjälp”

Ingen klient har blivit utan hjälp trots att behandlingstiderna inte hålls inom de lagstadgade kraven. Det säger Paulina Eklund, områdeschef inom barnskyddet på Kommunernas socialtjänst, KST.

Som Ålands Radio rapporterade om i morse så kritiserar Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, KST för att de delvis misslyckas med att behandla barnskyddsärenden i tid.

Paulina Eklund understryker dock att insatser ofta sätts in under utredningen och att det är något som inte syns i ÅMHM:s rapport.

- Det är klart att det är tråkigt att vi är försenade, men så fort ett ärende inkommer så gör vi direkt en bedömning om det är något som vi behöver göra akut. Det gör vi kontinuerligt och där brister vi inte, säger hon.

Förklaringen till att behandlingstiderna inte alltid hålls inom de lagstadgade tidsfristerna beror, enligt Paulina Eklund, på det höga trycket inom barnskyddet kopplat med svårigheter att hitta vikarier.

-Vi är inte för få om vi skulle ha personer som jobbar på alla vakanser, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »