Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 februari, 2011 - 06:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Inga kända narkolepsifall<br>till följd av vaccin på Åland

Det är högst sannolikt att H1N1-vaccinet bidragit till narkolepsi och vaccinet medför nio gånger större risk för 4-19-åringar att insjukna. Det fastslog igår den arbetgrupp som utrett frågan i riket. På Åland finns inga dokumenterade fall av sömnsjuka bland barn som skulle ha tillkommit på grund av vaccinet.Klinikchefen för primärvården Birgitta Hermans säger att man under hösten vaccinerat barn med höstinfluensavaccinet, som även innehållit vaccin mot H1N1. -Men det vaccinet innehöll en annan komponent än det vaccin som användes under massvaccineringen, säger Hermans. Hon menar att det är alltid gäller att väga nyttan mot riskerna när man vaccinerar barn. -Men det är klart det inte är roligt när sånt här uppdagas i efterhand, säger Hermans.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »