Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 30 mars, 2011 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Inga ersättare i lagtinget<br>föreslår Åf och Ob

Förslaget till ny lagtingsordning har resulterat i också en andra lagmotion. Det är Obunden samling och Ålands framtid som vill ha ytterligare förändringar i lagtingsordningen förutom de som finns i majoritetens förslag. -Vårt förslag innebär verkliga inbesparingar, medan majoritetens innebär ökade kostnader, säger obunden samlings Danne Sundman i ett pressmeddelande. Han och medmotionären Anders Eriksson vill att ersättarna i lagtinget helt tas bort, vilket ses som en avsevärd förstärkning av demokratin, förutom att det är en besparing. De anser också att lantrådskandidaten ska redogöra för huvuddragen i den tänkta politiken innan lagtinget väljer lantråd, och att den tillträdande regeringen utsätts för en förtroendeomröstning innan den tillträder.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »