Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 mars, 2011 - 11:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

-Inför nolltaxa även på landsbygden<br>tycker Uffe Grüssner

-Samhället bekostar redan nu busstrafiken på landsbygden med 90 procent, därför kan man lika gärna införa nolltaxa också på landet. Det tycker bussförbundets ordförande Uffe Grüssner som är irriterad över att landskapsregeringen inte vill diskutera en utveckling av kollektivtrafiken. Ett brev från januari med en begäran om en trafikdiskussion, har han inte fått svar på. -Vi har inte resurser just nu, men bussförbundet kan själva ordna en trafikdiskussion och bjuda in oss, svarar trafikminister Veronica Thörnroos. Hon ifrågasätter att samhället redan nu skulle subventionera kollektivtrafiken på landet med 90 procent, och hon undrar om det är förenligt med EU:s regler. Trafikavdelningen ska nu undersöka den saken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »