Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 juli, 2011 - 15:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Indragen buss slår hårt<br>mot ungdomar från Geta

Nu är det många ungdomar som sommarjobbar. Men de Getabor som har sommarjobb i Mariehamn, och som saknar körkort eller bil, har stora problem med att ta sig till arbetet. Det beror på att arbetarbussen klockan sju sedan tre år är indragen över sommaren. I stället går det en buss klockan åtta, som är framme i Mariehamn först vid niotiden, och som oftast är nästan eller helt tom. En av de drabbade, Sebastian Engström från Östergeta, hittade ingen lösning på problemet och har därför varit tvungen att flytta till Godby. Enligt Getas kommundirektör Erik Brunström är behovet av en arbetarbuss akut. Trafikminister Veronica Törnros säger att det finns goda skäl till att sjubussen drogs in, och att det handlar om ekonomiska neddragningar, men hon lovar att ta med synpunkterna till kommande tidtabelldiskussioner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »