Publicerad: onsdag, 22 juli, 2020 - 20:21Uppdaterad: torsdag, 23 juli, 2020 - 10:25
  • Albion Ademi gjorde 1-0 för IFK tidigt i den första halvleken. Foto: Victor Enberg
  • Akseli Pelvas mål i den första halvleken dömdes bort för offside. Foto: Victor Enberg
  • Lagkapten Robin Buwalda utgick skadad i den 35:e matchminuten. Foto: Victor Enberg

IFK Mariehamn kryssade mot FC Haka

Efter händelserika 90 minuter slutade onsdagens möte i Veikkausliiga mellan IFK Mariehamn och FC Haka 2-2.

Det var en händelserik första halvlek på Wiklöf Holding Arena där gästerna redan efter 30 sekunder vara nära att ta ledningen, ett avslut som gick strax utanför Oskari Forsmanns vänstra stolpe. Istället var det IFK som skulle ta ledningen två minuter senare. Aapo Mäenpää assisterade Albion Ademi som placerade in 1-0 i den tredje minuten bakom en chanslös Joonas Immonen i Hakas mål. Kort därefter trodde de flesta på WHA att Akseli Pelvas skulle öppna målkontot, men målet dömdes bort då anfallaren var offside. I matchminut 35 var IFK-kaptenen Robin Buwalda tvungen att kliva av skadad och bara fem minuter senare kom kvitteringen. Henri Malundama placerade fint in 1-1 till gästerna via ribban.

Gästerna tog taktpinnen direkt i den andra halvleken och ledningmålet kom i den 48:e minuten. Keita Saibaa nickade in bollen vid den bortre stolpen och bara en minut senare var de nära att utöka ledningen, men stolpen räddade hemmalaget. Riku Sjöroos var nära att kvittera i den 72:a minuten men skottet styrdes till hörna, en hörna som därefter Aapo Mäenpää nådde högst men träffade inte mål. Två minuter senare fick Sjöroos revansch då han frispelad snyggt kunde chippa in kvitteringen, 2-2. Vilket också blev matchens slutresultat.

Matchen sågs av 1000 personer på Wiklöf Holding Arena. Nästa hemmamatch spelas redan på söndag då HIFK kommer på besök till WHA.