Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 augusti, 2011 - 08:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

IFK gav eko i riksmedia

Som vanligt är det IFK Mariehamns fotbollsmatcher som är det från Åland som det skrivs mest om i finskspråkig media. I juli resulterade det in 80 artiklar eller notiser i riksmedia. 20 av artiklarna handlade om det bråk som påstods ha uppstått mellan IFK:s andretränare Stephen Ward och en journalist efter en match i Rovaniemi. Det visar den sammanställning som ålandskontoret har gjort. Självlysande giftalger vid Föglö resulterade i 13 artiklar, att statistiken visar att det är på Åland som det under 2000-talet har begåtts minst mord och dråp skrev sju tidningar om. EU:s krav att Ålands Industrihus tvingas betala tillbaka 4,7 miljoner euro av det statsstöd som företaget fått uppmärksammades också i finskspråkig riksmedia.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »