Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 september, 2020 - 15:22Uppdaterad: måndag, 14 september, 2020 - 15:47

Hyresgäster kritiska mot Sittkoff

Butiksinnehavare i Sittkoff gallerian i Mariehamn är kritiska mot hur gallerian som hyresvärd har hanterat coronasituationen.

I en insändare i Ålandstidningen i dag riktar Yvonne Sundbom-Korpi som äger butiken Zooligan kritik mot bland annat utebliven dialog gällande hyressänkningar.

- Vi har saknat all form av respons från hyresvärd i samband med coronatiderna. Vi har försökt vid flera tillfällen att få till ett möte med dem för att diskutera hyrorna, säger Yvonne Sundbom-Korpi vars butik nu flyttar från Sittkoff gallerian.

Flyttar gör även butiken Fyndet som funnits i gallerian sedan den öppnade.
Fyndets innehavare Bodil Rådland säger till Ålands Radio att hon inte tror att någon av affärsinnehavarna hade hoppats på sänkta hyror med 50 procent men att man velat ha en diskussion om att alla får något.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »