Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 mars, 2011 - 11:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Husis testas på läsplatta

Hufvudstadsbladet inleder i dag ett test där 25 åländska prenumeranter får byta ut sin papperstidning mot att få tidningen överförd till en läsplatta, alltså läsa tidningen på en elektronisk skärm. Under natten skickas en färsk tidning i elektronisk form till plattan. För att kunna ladda ned den behöver testaren en trådlös Internetförbindelse. -Det som är nytt är att tidningen är designad speciellt för att läsas på läsplatta i motsats till exempelvis e-tidningen, säger Lotta Holm, projektansvarig för läsplattetestet. Testet pågår i två månader, varefter det utvärderas. Åland är Hufvudstadsbladets mest utmanande område när det gäller distribution och får därför fungera som testområde. En annan orsak till att Åland valts ut som testområde är att söndagsutdelningen av Hufvudstadsbladet till de åländska hushållen för en tid sedan drogs in.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »