Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 november, 2020 - 05:55

Hovrätten fastslog dom om skattebedrägeri

Hovrätten gick på tingsrättens linje i domen mot en man som dömts till villkorligt fängelse i 1 år och 5 månader för skattebedrägeri.

Det var i maj i fjol som mannen dömdes i Ålands tingsrätt för att inte ha betalat drygt 150.000 euro i mervärdesskatt då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs. Mannen deklarerade inte varorna när de kommit till Åland och hade därmed eftersträvat ekonomiskt vinning. Han hade heller inte i efterhand försökt göra upp tulldeklarationen vilket enligt tingsrätten stärkte åtalet.

Mannen har skrivit under kontrakten med eget namn istället för som det företag han representerat, och har således i princip fört in varorna som privatperson. Utöver fängelsestraffet döms mannen att erlägga obetald mervärdesskatt på dryga 150.000 euro och att ersätta rättegångskostnaderna.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »