Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 juli, 2011 - 15:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Hon har öppet i stängd stad

Det lönar sig att ha söndagsöppet sommartid i Mariehamn. Det säger Tessa Helsing, ägare till barnklädsbutiken Familia i Sitkoffs galleria. Familia har haft öppet tre söndagar i rad nu, och Tessa Helsing är nöjd med ruljansen. -Det är mycket turister. Vi är två ägare som jobbar vecka-vecka i butiken, och har ett bra läge intill restaurangen, så vi har inget att förlora på att ha öppet, säger hon. Men majoriteten av butiksägarna i Mariehamns centrum väljer ändå att hålla stängt på söndagar, trots att turistsäsongen nu är i full gång. I Sitkoffs galleria hade bara en av 19 butiker öppet igår, första söndagen i juli. Tessa Helsing säger att hon förstår att det kan vara svårt för ensamföretagare att anställa extra personal, men tror samtidigt att alla butiker skulle gynnas ifall fler hade öppet. Mer om det här hör du i Åland idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »