Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 november, 2020 - 14:28Uppdaterad: onsdag, 4 november, 2020 - 16:00

Högskolan på Åland vill starta masterutbildning

Landskapsregeringen har fattat beslut om en avsiktsförklaring som ska göra det möjligt för Högskolan på Åland att utbilda och examinera på masternivå.

-I nuläget utbildar man enbart på kandidatnivå, men i samband med att högskolelagen revideras kommer regeringen att föreslå för lagtinget att högskolan ska kunna undervisa och examinera på masternivå, säger utvecklingsminister Alfons Röblom (HI).

-Tanken är att starta en masterutbildning av sjukskötare i samarbete med yrkeshögskolan i Åbo och vi har ansökt om 200.000 euro från Nordiska ministerrådet för detta samarbete, säger Erika Boman som är överlärare och programansvarig på sjukskötarprogrammet vid Högskolan på Åland.

Rektor Johanna Mattila säger att beslutet är en milstolpe för högskolan och för kompetensutvecklingen på Åland.

-Utbildningen ska ske på engelska och det är jätteviktigt att vi kan ge utbildning på andra språk än svenska, säger Johanna Mattilla.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »