Publicerad: söndag, 26 juli, 2020 - 20:21Uppdaterad: söndag, 26 juli, 2020 - 21:02
  • Första målskytten Luis Henrique. Foto: Owe Sjöblom
  • HIFK hade all anledning att jubla. Foto: Owe Sjöblom

HIFK kontrade sönder IFK

Helsingfors IFK kontrade IFK Mariehamn sönder och samman i söndagens ligamatch och vann med 3-0 på WHA.

IFK Mariehamn hade det största bollinnehavet, men var ineffektiva när det gällde produktionen av målchanser. IFK hade två bra skott i den första halvleken och i den andra hade IFK ett skott rakt på HIFK:s målvakt Arnold Origi.

Det första målet kom efter tolv minuter genom Luis Henrique, nio minuter in i den andra halvleken utökade Adama Fofana ledningen och bara fyra minuter senare satt trean genom Jabar Sharza. Samtliga tre mål var kontringar där IFK inte hann med när HIFK satte fart. I HIFK spelade Joel Mattsson från start och låg bakom lagets andra mål.

IFK tappade två placeringar och ligger nu på åttonde plats med sina fem poäng efter fem matcher. Inkommande lördag spelar IFK borta mot FC Inter.