Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 december, 2020 - 15:37Uppdaterad: måndag, 14 december, 2020 - 15:37
  • Annette Bergbo från Hållbart Initiativ talar för en biokolanläggning. Foto ÅRTV.

HI vill ha biokolanläggning

Hållbart initiativ vill att en del av det investeringsstöd som Åland får från Finlands EU-andel ska vikas till en biokolanläggning.

Pengarna kommer ifrån EU:s facilitet för återhämtning och resiliens, och projektförslagen behöver i sista hand godkännas av EU.
På den lista förslag till projekt som LR föreslagit för lagtinget finns bland annat visionen om havsbaserad vindkraft, storskaliga solparker, ÅHS nya vårdinformationssystem, investering i eldrivna bussar och i fler laddstationer för elbilar.
- Vi är mycket tillfreds med förslagen men vill också framföra möjligheterna för biokolframställning på Åland. Med biokol kan Åland tjäna pengar, binda koldioxid, öka bördigheten i jordar och minska näringsläckaget, skriver talesperson Annette Bergbo i ett pressmeddelande som partiet skickat ut.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »