Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 maj, 2012 - 08:51Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Hemligstämplat jaktdokument<br>kan bli fråga för HFD

Landskapsregeringens beslut att hemligstämpla svaret till EU om vårjakten kan bli en fråga för högsta förvaltningsdomstolen, HFD. Förre liberale lagtingsledamoten Olof Erland har fått avslag på en anhållan om att få en kopia av svaret och funderar nu på att vända sig till HFD. –Öppenhet är en viktig principfråga inom EU, säger Olof Erland som fick rätt i HFD i ett liknande fall om lantbruksstöd år 1996. Landskapsregeringen har motiverat hemligstämplingen bland annat med att vårjakten kan bli en förhandlingsfråga. Det tror däremot inte Olof Erland eftersom det finns ett fågeldirektiv som gäller. Dessutom anser han att allmänheten har rätt att få veta svaret för att kunna avgöra om nuvarande regering har en ny linje i jaktfrågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »