Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 19 oktober, 2011 - 16:34Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Harrys El köper Kalmers elinstallationsdel

Harrys El köper elinstallationsdelen av Kalmers. Affären undertecknades idag och övertagandet sker på fredag. Stefan Kalmer anger bristande lönsamhet som anledning till att han bjöd ut den delen av sitt företag till konkurrenten. Arbeten har det funnits gott om men priserna har varit alltför pressade säger både han och Harry Holmberg. En viss prisstegring är med andra ord att vänta i kölvattnet av affären, som ökar Harrys Els marknadsandel från cirka 30 procent till uppskattningsvis 50 %.- Det viktigaste är att hålla alla med jobb, säger Harry Holmberg som lovar överta hela Kalmers installationspersonal om 16 personer.Varken Stefan Kalmer eller Harry Holmberg berättar hur stor köpesumman var, men bägge är nöjda med affären. Stefan Kalmer aviserar nya satsningar i fastigheten i Norrböle när elinstallationsdelen tömts, men vilka de är säger han inte idag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »