Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 november, 2020 - 16:13Uppdaterad: onsdag, 11 november, 2020 - 10:39

Handikappförbundet kritiserar LRs budgetförslag

Ålands handikappförbund riktar kritik mot landskapsregeringens budgetförslag. Enligt Henrik Lagerberg, styrelseordförande, saknas både ett nytt funktionshinderspolitiskt åtgärdsprogram och tillsättandet av ett koordinerande råd.

- Vad man istället vill göra är att utvärdera det arbete som gjorts mellan 2017-2020 enligt det förra styrdokumentet. Men det oroar oss mycket att man inte fortsätter med rådet, och vi har inte fått några svar på våra förfrågningar, säger Henrik Lagerberg.
Enligt Annette Holmberg-Jansson (MSÅ), social- och hälsovårdsminister, är anledningen till att man till nästa år varken tillsätter ett nytt råd eller tar fram ett nytt åtgärdsprogram för frågor som berör funktionshindrade att man vill utvärdera det arbete som gjordes under förra mandatperioden.
- Vi säger inget om att vi inte ska göra ett nytt program, utan att vi ska utvärdera arbetet innan vi gör ett nytt. Jag kan inte säga exakt hur länge det arbetet tar. Vi vill också tydliggöra vad syftet med det koordinerande rådet är i intressefördelningen blir efter att den nya socialvårdslagstiftningen träder i kraft, säger Annette Holmberg-Jansson.
Hon säger att ett inledande möte där representanter för handikappförbundet träffade representanter för KST och landskapsregeringen hölls igår, samma dag som insändaren skickades ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »