Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 april, 2019 - 14:24Uppdaterad: tisdag, 23 april, 2019 - 14:25

Grovt skattebedrägeri i rätten

Drygt 150 000 euro i mervärdesskatt uteblev då tre komponentpaket för att bygga radhus köptes in i samband med Hassellängan-projektet i Kalmarnäs.
Detta enligt en stämningsansökan där finska staten och tullväsendet står som målsägande.

I tingsrätten idag åtalades en man för att inte ha deklarerat varorna när de kommit till Åland, och i och med det eftersträvat ekonomisk vinning.
Mannen ska ha skrivit under kontraktet med den svenska leverantören med sitt eget namn istället för som det företag han representerat, och har således i princip fört in varorna som privatperson.
Att de inte deklarerats har berott på att leverantören fört in varje paket i flera leveranser, så att värdet på varje enskild leverans varit osäkert, och mannen har upplevt att han fått en muntlig försäkran av en tulltjänsteman att deklarationen skulle gå att göra i efterhand, då alla varor redan tagits in.
En dom förväntas komma under maj månad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »