Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juli, 2010 - 15:36Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Golf i Godby tycker Holmberg

Det är fel att landskapsregeringen och lagtinget bundit sig vid en golfbana på Stornäset i Kastelholm. Dom pengar i landskapets budget som finns för stöd till en ny 18-håls golfbana borde vara fria att söka för också andra golfprojekt. Det tycker John Holmberg vid Ålands idrottsscenter i Godby. Han har tillsammans med ordföranden i Finströms kommunstyrelse, Roger Höglund, bett landskapsregeringen utvärdera en placering i Godby-Ämnäs. En plats som var aktuell ännu för knappt två år sedan. Att landskapsregeringen för en knapp månad sedan beslöt att ytterligare utreda golffrågan har gett en gnutta nytt hopp för Godby-Ämnäs-alternativet, tycker John Holmberg.- Det finns många fördelar med en bana i Godby-Ämnäs, och vi hoppas att man gör en noggrann analys av för- och nackdelar med de olika alternativet innan beslut tas, säger han.Enligt näringsminister Torbjörn Eliasson tas inte golffrågan upp till beslut förrän tidigast i augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »