Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 maj, 2011 - 08:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Geta vill ändra jordförvärvsregler

-Praxis för jordförvärvstillstånd borde omgående förnyas så att det blir möjligt att få tillstånd även för markområden som gränsar till vatten. Det skriver kommunstyrelsen i Geta i sitt utlåtande om landskapsregeringens förslag till ändring av förordningen om jordförvärvstillstånd. Enligt kommunstyrelsen är det viktigare att omgående ändra praxis än förordningen. Landskpsregeringen har föreslagit att begränsingar i förordningen slopas för att göra det lättare för personer utan hembygdsrätt att köpa tomter för fast boende inom planerat område även om det gränsar till vatten. Centerns ledamöter i regeringen stöder inte förslaget att utan anser att det krävs en lagändring som lagtinget beslutar om i stället för endast en förordning som landskaregeringen godkänner.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »