Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 10 maj, 2011 - 15:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Gamla föräldrar till utvecklingsstörda<br>oroliga för barnens framtid

Situationen för utvecklingsstörda på Åland är överlag bra, men det finns för få bostäder. Bland annat det framkom när DUV och riksorganisationen FDUV i Mariehamn arrangerade en sammankomst för äldre föräldrar med utvecklingsstörda barn. Både föräldrar från Åland och Svenskfinland deltog. Fokus låg på de äldre föräldrarnas situation. -Det finns ofta en oro för vad som ska hända med det utvecklingsstörda barnet när föräldrarna är borta, säger Elaine Johansson, som var en av föreläsarna. Enligt henne är inte lagstiftningen kring detta tillräcklig för att föräldrarna ska kunna känna sig fullt trygga. -Allt för ofta hänger våra barns situation på det allmänna ekonomiska läget. När det är goda tider är beslutsfattarna mer tillmötesgående, och vid ekonomiskt svåra tider dras svångremmen åt, säger Elaine Johansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »