Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 15 mars, 2011 - 15:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fs tar ett steg åt vänster<br>betonar jobb och "Ett Åland"

Ett litet steg åt vänster på den traditionella politiska skalan med betoning på jobb för alla, avståndstagande till plattskatt och betoning av devisen "Ett Åland" så att Mariehamnstämpeln tvättas bort. Frisinnad samverkan är historia, Moderaterna på Åland är ett nytt parti, det framhölls när moderaterna dagen efter namnbytet i går kväll presenterade sitt nya ideologiska program. Att moderaterna i Sverige varit något av en förebild förnekade inte den politiske veteranen, lagtingsledamot Roger Jansson. -Vi har länge pratat om ett namnbyte där moderaterna förstås legat närmast till, men moderaterna i Sverige var på 80- och 90-talen ett väldigt markant högerparti. Nya moderaterna liknar mer det vi velat vara hela tiden, säger Roger Jansson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »