Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 september, 2022 - 06:00Uppdaterad: tisdag, 13 september, 2022 - 06:01

Frustration över var tunnelmeddelandet dröjer

Tiden börjar rinna ut för ett så kallat tunnelmeddelande, där man tar ställning till om en Föglötunnel ska förverkligas eller inte. Det ansåg liberalen John Holmberg i går när det hölls frågestund i lagtinget.

-I juni skrev finans- och näringsutskottet att landskapsregeringen senast i september ska leverera ett tunnelmeddelande till lagtinget, var dröjer det, tiden kommer inte att räcka till, sade John Holmberg (Lib).

-Processen har påbörjats och vi hinner klart om regeringens partier kan enas om vad som ska stå i meddelandet. Det finns ett förslag på bordet, sade infrastrukturminister Christian Wikström. (Obs)

Det ansåg Holmberg att var ett av de mest raljanta svaren han hört och att landskapsregeringen filibustrar och förhalar.

-Det får som följd att inget skärgårdsmeddelande om hur skärgårdstrafiken ska struktureras kan tas innan vi vet hur det blir med en tunnel. Att skuffa fram frågan så här är inte snyggt, ansåg Holmberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »