Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 4 juli, 2012 - 13:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Fritt fram att bada i Klemetsby

Åland Radio har tidigare rapporterat om förhöjda nivåer av enterokocker, alltså tarmbakterier, vid Klemetsby badstrand i Lumparland. Men nu är det fritt fram att simma i Klemetsby igen, berättar Bodil Dahlén som är koordinator för sommarsimskolorna på Åland. -Idag fick jag bekräftat från ÅMHM att resultatet är godkänt, det har gått ner till godkända nivåer. Så barnen får gå och simma nu, säger Bodil Dahlén. Simskolan i Klemetsby började redan i måndags, men i väntan på bättre vattenkvalitet beslöts att låta de äldre barnen träna livräddning och leka på land under måndagen och tisdagen. Simskolestarten för de yngre barnen flyttades fram till i dag, och nu är alltså vattenkvaliteten uppe på godkänd nivå igen vid Klemetsby badstrand i Lumparland. Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet avråder dock fortsättningsvis från bad vid Kvarnbovikens allmänna badstrand i Saltvik. Nya vattenprover ska tas där under veckan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »