Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 oktober, 2011 - 16:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Frågor om Föglötunnelns MKB

Varför fortsätter arbetet med en miljökonsekvensbedömning, en MKB, av Föglötunneln när det sägs från politiskt håll att det södra alternativet inte längre är aktuellt? Det undrar markägare i Lemland genom sitt språkrör Sven-Anders Eriksson i ett brev till trafikminister Veronica Thörnroos. Så sent som i slutet av augusti hölls ytterligare ett så kallat styrgruppsmöte om Föglötunnelns MKB. I en kommentar till Ålands radio säger Veronica Thörnroos att den miljöutredning som nu slutförs kan användas om man i ett senare skede vill bygga en tunnel till Föglö på en annan sträckning. -Enligt lagen måste man kunna visa på ett alternativ när man går in för ett sådant här projekt. Då kan vi hänvisa till den här utredningen, även om det aldrig är aktuellt att bygga den södra sträckningen, säger Veronica Thörnroos. Just nu sammanställs de utredningar som har gjorts. Totalt kostar miljöutredningen cirka 95.000 euro och utförs av det internationella bolaget WSP:s kontor i Vasa.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »