Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 februari, 2024 - 06:36Uppdaterad: måndag, 19 februari, 2024 - 07:16

Förvarade vapen i städskrubb – döms till 60 dagsböter

En man döms av Ålands tingsrätt för skjutvapenbrott.

Det var i november 2023 som mannen ertappades med att ha förvarat ett hagelgevär utan vapentillstånd hemma i sin städskrubb då polisen gjorde en husrannsakan. Mannens tillstånd för hagelgeväret hade gått ut en dryg vecka innan husrannsakan och städskrubben var, i strid mot skjutvapenlagen, olåst.  
I en skolåda i mannens garderob återfanns också 190 hagelpatroner. Mannen menar att han glömt att förnya sitt vapentillstånd och inte heller fått någon påminnelse om att tillståndet gått ut. Han har också trott att vapnet och patronerna förvarats korrekt. 
Mannen som erkänt handlingen döms till 60 dagsböter på totalt 420 euro och ska också betala brottsofferavgift till staten på 80 euro. Domen har ännu inte vunnit laga kraft. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »