Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 april, 2010 - 08:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Fortsatt strid om Föglötunneln

Det är inte vattenlagen som skall gälla vid undersökningarna för Föglötunneln. Det håller landskapsregeringen fast vid och är fortfarande på kollisionskurs med Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, som tänker pröva ersättningsfrågan till markägarna enligt vattenlagen. Landskapets trafikavdelning, som hävdar att väglagen gäller, har inte något frivilligt avtal med markägarna om ersättningar och påpekar att de skall baseras på den konkreta skada markägarna lider på grund av undersökningen. Ersättningen får inte heller överstiga den som de skulle få om marken tvångsinlöstes av landskapet. Ett eventuellt tillstånd från miljömyndigheten dröjer till efter sommaren, tror miljöskyddsinspektör Mikael Stjärnfelt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »