Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 februari, 2011 - 12:13Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Försenad tonnageskatt oroar rederier

-Många fraktrederier har beställt fartyg utgående från den nya tonnageskattelagen, men osäkerheten om när den träder i kraft kan avgöra var fartygen registreras. Det påpekar redarnas intresseorganisation, Rederierna i Finland, som vill att regeringen snarast lägger fram de ändringsförslag som krävs för att tonnageskattelagen ska kunna träda i kraft. Riksdagen godkände en lagändring redan år 2009 detta för att förbättra sjöfartens konkurrenskraft, och nu väntar man på att den ska godkännas av EU-kommissionen. I väntan på det anser redarna att man bör se till att alla ändringsförslag kan godkännas av riksdagen före vårens val. Också sjöfartens arbetsmarknadsorganisationer har slutit avtal med beaktande av tonnageskatten, påpekar Rederierna i Finland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »