Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 28 september, 2018 - 13:43Uppdaterad: fredag, 28 september, 2018 - 14:49
  • Lantrådet Katrin Sjögren. Arkivfoto: Jessica Shanti-Säll.

Försenad självstyrelselag frustrerande för LR

Att det inte tas några steg framåt när det gäller att få igenom den nya självstyrelselagen är något som väcker frustration hos landskapsregeringen.

- Det börjar bli frustrerande, det är helt klart. Vi har inte träffats personligen på ett tag men har naturligtvis pratat i telefon och haft kontakt via e-post, men tiden rinner ut, det är ett faktum, säger lantrådet Katrin Sjögren.

Hon säger att en förhandsgranskning av självstyrelselagen som justitiekanslern gjort och som ingått i beredningen har väckt en del frågor, och sedan tidigare är det känt att det finns politiska frågor där man inte är överens.

- Det underlättar inte heller vår situation att det varit turbulent i finländska regeringen den senaste tiden, bland annat förtroendeomröstningen mot utrikesminister Soini och så hela vårdreformen som står och väger, säger Katrin Sjögren.

Vi har försökt nå Ålandsminister Anne Berner men hon hälsar bara att diskussionerna pågår och vill i det här skedet inte ge några intervjuer.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »