Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 mars, 2011 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Fornminneslagen debatterades

Revy på Högtomt? Nej, ett teaterstycke eller en sagostund, tyckte man i lagtinget i dag när landskapsregeringens förslag till ändring av fornminneslagen kom till debatt. Landskapsregeringen, med kulturminister Britt Lundberg i spetsen, vill ta bort den så kallade tvåårsregeln. Om markägaren vill rubba ett fornminne måste han i dag ansöka om det inom två år efter att det är registrerat, för att få ersättning av landskapet om rubbning nekas. Tar man bort tvåårsregeln så undviker man också ansökningar om rubbning av fornminne i onödan, menar landskapsregeringen. Ledamoten Anders Eriksson, Ålands framtid, talade om landskapsregeringens teaterstycke och att man bara vill dra ut på tiden. Lagändringen behandlas nu vidare i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »