Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 4 juli, 2011 - 13:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Förlikning i tvist om försenat bredband

Andelslaget Brändö-Kumlinge fiber och väståboländska bolaget Skärgårdsnäten AB har förlikats i tvisten om det försenade bredbandsprojektet i norra skärgården. Enligt tidningen Åbo Underrättelser betalar Skärgårdsnäten 35.000 euro i skadestånd till andelslaget, samt avstår från att kräva in en faktura på 15.000 euro i konsultarvode. Det var i januari i år som Brändö-Kumlinge fiber stämde Skärgårdsnäten på nästan 300.000 euro, för att man fortfarande inte fått bredbandet att fungera ordentligt, trots att projektet var mer än två år försenat. - Vi får betydligt mindre än vi ville ha, men efter en bedömning av Skärgårdsnätens tillgångar är vi glada över att få något överhuvudtaget, säger Kumlinges kommundirektör Jim Eriksson till Åbo Underrättelser.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »