Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 maj, 2023 - 16:44Uppdaterad: tisdag, 2 maj, 2023 - 16:56
  • Många riktar sina frågor till tullen när det gäller skattegränsen. Arkivbild.

Företagare skeptiska till skattegränsrådgivning: "löser inga verkliga problem"

Att Ålands näringsliv ska anställa en skattegränsrådgivare som företag och andra kan anlita utan kostnad kan vara bra för nystartade företag, men en sådan tjänst löser inte de verkliga problemen med skattegränsen. Det anser företagare som Ålands radio har pratat med.  

Johnny Danielsson, som är vd för Mariehamns kontorsmaskiner, säger att de redan kan ringa till tullen för att få råd i skattegränsfrågor och att en ny rådgivare inte leder till att skattegränshanteringen blir lättare. 

-Byråkratin är väldigt tungt och kostsam och det är en förklaring till att många små butiker försvinner och ersätts av stora kedjor, säger Calle Mattsson som driver Calle & Co. 

Andreas Kanborg som är vd för Dax Trading Ab tycker att de 50.000 euro som landskapsregeringen betalar för skattegränsrådgivningen borde gå till vård, omsorg och andra offentliga utgifter.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »