Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 18 augusti, 2022 - 11:10Uppdaterad: torsdag, 18 augusti, 2022 - 11:27
  • Katja Söderbäck. Arkivbild, foto: Johan Ågren.

Föreningskalaset visar bredden av åländsk föreningsverksamhet

Den tredje september är det dags för det nya arrangemanget Föreningskalaset, som anordnas av Ålands Ungdomsförbund och är en del av Åland 100-firandet.

- Vi vill visa upp bredden av föreningsverksamheten på Åland, säger Katja Söderbäck, verksamhetsledare på Ålands Ungdomsförbund r.f.

Under dagen kommer elva olika föreningar vara i lokalen Valborg i Lemland där de håller i bland annat barnaktiviteter, loppis och kaffeförsäljning. Utöver det har tre andra föreningar aktiviteter i sina egna lokaler runtom Åland. Ålands Motorklubb har en motordag i Vessingsboda, Ridklubben Sleipner har prova på ridning för barn och unga och Södra Vårdös Ungdomsförening har loppis, kaffeförsäljning och öppet hus i sin lokal Solhult.

- Egentligen vill vi se att det ökar medlemsantalet hos föreningarna. Det är många som inte vet om hur stort utbud det finns, säger Katja Söderbäck.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »