Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 oktober, 2011 - 08:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Föräldrarna är mycket nöjda<br>med skolsituationen i SÅH

Föräldrarna är mycket nöjda med sina barns skolsituation i Södra Ålands Högstadiedistrikt. Det visar en enkätundersökning som har gjorts under läsåren 2006-2007 och 2010-2011. Under den andra undersökningsomgången, vårterminen 2011, skickades 678 enkäter till föräldrar med barn i årskurs 1-6 i distriktets skolor samt i träningsundervisningen. Hela 85 procent av föräldrarna svarade på enkäten, och de var också mycket nöjda med elevernas skolsituation. -Det är ett överraskande bra resultat som gör att skolorna kan jobba under trygga omständigheter där de har stöd av barnens föräldrar, vilket är mycket bra, säger professor Inger Eriksson, som har gjort undersökningen tillsammans med Diana Berthén och Viveca Lindberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »