Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 augusti, 2010 - 08:41Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Föglötunneln märks ut

I september är det meningen att Föglötunnelns tilltänkta sträckning på Lemlandssidan ska markeras i terrängen. De som äger marken där tunneln eventuellt ska dras har uttryckligen begärt att området ska märkas ut för att klargöra var och hur den eventuella tunneln kan dras och var man tänkt göra provborrningar. Ian Bergström är vikarierande chef för landskapets trafikavdelning, och enligt honom kommer väglagen och privata markägare att kontaktas innan utmärkningen ska göras. Han påpekar också att det i det här skedet inte är aktuellt med några provborrningar för att undersöka om berggrunden är lämplig. Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet ska senare i höst ge ett utlåtande om vilka regler som ska gälla vid grundundersökningarna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »