Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 januari, 2024 - 16:58
  • Mats Löfström ställer upp i EU-valet. Pressbild.

Flera partier positivt inställda och några osäkra till att stöda Löfström i EU-valet

Flera åländska partier planerar att ställa sig bakom Mats Löfström i Europaparlamentsvalet, medan några är osäkra.  

Annette Holmberg-Jansson säger att Moderat Samling Åland gärna ser att Mats Löfström vinner valet, men att det i så fall är viktigt att den tidigare överenskommelsen med Svenska folkpartiet fortsätter att gälla. Överenskommelsen syftar till att SFP:s Europaparlamentariker har en åländsk medarbetare, vilket ännu inte säkerställts. 

Alfons Röblom från Hållbart Initiativ säger att de diskuterat med De Gröna i Finland att eventuellt ha en åländsk kandidat på deras lista, men att inget ännu har bestämts.  

Liberalerna och Centerpartiet är positivt inställda till att stöda Löfströms kandidatur. 

Camilla Gunell säger att Socialdemokraterna inte hunnit diskutera Europaparlamentvalet eller Löfströms kandidatur och att hon därför inte kan kommentera ämnet. Ålands Radio har sökt Obunden Samlings partiledare Marcus Måtar utan att få svar. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »