Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 11:25Uppdaterad: tisdag, 13 oktober, 2020 - 12:51

Fler besvär mot discgolfbana

I går måndag lämnades ytterligare ett besvär in till Ålands förvaltningsdomstol gällande utbyggnaden av discgolfbanan i Badhusparken.

Det är Barbro Sundback som är första undertecknare av besväret tillsammans med fyra andra personer som bor i närheten av Badhusparken.

I besväret hävdas att beslutet om en utbyggnad av discgolfbanan inte överensstämmer med stadsfullmäktiges beslut i generalplanen för år 2006 och att det strider mot stadsplanen för Badhusparken.

I besväret skrivs vidare att ”infrastrukturdirektören och infrastrukturnämnden överskridit sina befogenheter när man fattat beslut om avtal om discgolf i Badhusberget och utökning av hål i Badhusparken. Beslutet har tillkommit i felaktig ordning eftersom beredande tjänstemännen och nämnden inte följt stadsfullmäktiges intentioner och vilja rörande den framtida utvecklingen av Badhusområdet.”
Nu har totalt fyra besvär lämnats in till ÅFD mot den planerade utbyggnaden av discgolfbanan i Badhusparken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »