Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 februari, 2011 - 14:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Finansministern överraskad<br>av Sjömansunionens strejkvarsel

Senast på fredag ska landskapsregeringen ha klart hur man ska bemöta Sjömansunionens strejkvarsel för sina 65 medlemmar på landskapsfärjorna. Om strejkvarslet förverkligas stoppas den 1 mars skärgårdstrafiken på de frigående färjorna. -Strejkvarslet var överraskande, särskilt som vi inte ens hann förhandla innan det lades. Vi har ju inte ens sagt nej till arbetstagarpartens bud, säger finansminister Mats Perämaa. En aspekt landskapsregeringen måste ta ställning till är ifall man hos riksförlikningsmannen ska begära att strejken skjuts upp för att den ska anses som samhällsfarligt. Försörjningen till skärgården stoppas om färjorna stoppas. Sjömansunionens ordförande Simo Zitting tycker inte att strejkvarslet var förhastat. -Vi har för länge sedan sagt upp avtalet som går ut den sista februari. Vi kan skriva under ett nytt avtal redan i dag om landskapet går med på den löneförhöjning som alla andra arbetsgivare gått med på, säger Simo Zitting.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »