Publicerad: onsdag, 2 oktober, 2019 - 21:27Uppdaterad: torsdag, 3 oktober, 2019 - 06:07
  • Adam Eriksson i FC Åland försöker ta sig förbi Samuel Fagerholm i JIK. Foto: Owe Sjöblom

FC Åland vann även andra derbyt

FC Åland vann över Jomala IK med 3-1 i det andra derbyt i division 3 på Vikingavallens konstgräs inför ett par hundra åskådare i höstrusket.

Rezgar Amani gav FC Åland ledningen på straff efter 35 minuter sedan han själv blivit nedsparkad. En knapp kvart in i den andra halvleken kvitterade Lucas Eriksson för JIK när han nickade in ett inlägg. Då hade JIK haft spelövertaget ett tag och var förtjänta av målet. Men när Amani gjorde sitt andra mål för kvällen tio minuter senare gick luften ur JIK. FC Åland väntade ut JIK och kunde utöka till 3-1 på övertid genom Mattias Nordlund.
Med en match kvar att spela ligger FC Åland tvåa tre poäng bakom ledande Pargas IF, men PIF har än så länge en match mindre spelad. JIK är på placeringen just ovanför nedflyttningsstrecket med två poäng till godo, men lagen bakom har en match mindre spelad än JIK. Den sista omgången spelas den 12 oktober, då möter JIK PaiHa på hemmaplan och FC Åland spelar mot Peimari United på bortaplan.