Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 1 juli, 2011 - 09:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fastanställda assistenter i Jomala

Skolan för elever med funktionsstörningar, Träningsundervisningen i Jomala, Kyrkby, är ett exempel på att det finns väl fungerande system med elevassistenter. Det berättar Rita Henriksson, ansvarig för träningsundervisningen med anledning av Ålands radios nyheter tidigare i veckan om elevassisternas anställningsvillkor. Villkor som innebär lön endast per timme i klassrummet, ingen full pension och arbetslöshet under skolloven. Men så är det inte på träningsundervisningen. Rita Henriksson berättar att deras system går ut på att varje elevassistent är fast anställd och i snitt jobbar fyra timmar övertid i veckan. Övertiden kompenserar tiden för skolans lov så att elevassistenten får lön även då. Det är förbundsstyrelsen och skoldirektören för Jomala kommun som utarbetat systemet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »