Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 mars, 2011 - 12:54Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Färre fördomar på Åland<br>mot handikappade, säger läkare

-Det finns en större förståelse och tolerans för det annorlunda och för handikappade på Åland än i Finland och Sverige. Det säger läkaren Victoria Webster som i samband med sin födelse drabbades av en mindre hjärnskada som påverkar hennes tal och rörelser. Webster har trots sitt handikapp förverkligat sin dröm om att bli läkare och senare också specialiserat sig inom akutsjukvård, men vägen dit har varit lång och kantad av fördomar och hinder. Om detta har hon nyligen gett ut en bok tillsammans med sin mor, "Så många Mount Everest" heter boken som de presenterade på Mariehamns litteraturdagar i helgen. Under sammanlagt mer än sex år har Victoria Webster arbetat som läkare på sjukhuset i Mariehamn. I sin bok skriver hon om den tiden i mycket positiva ordalag; om stödet från överordnade och kolleger, men också om de positiva kontakterna med patienterna och deras anhöriga. "Där upptäckte jag att det fanns en fördel med mitt handikapp, folk sa sig ha lättare att prata med mig än med en "perfekt" läkare", skriver Victoria Webster bland annat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »