Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 19 juli, 2011 - 14:20Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Fängelse för fotbollsmutor

I dag kom domen i det uppmärksammade målet där fotbollsspelare från ligaklubben Rovaniemi Palloseura var misstänkta för att ha tagit emot mutor för att påverka matchresultat. Nio spelare döms av Lapplands tingsrätt för, som det heter, tagande av muta i näringsverksamhet. Deras straff blev villkorligt fängelse i mellan sex månader och ett år och åtta månader. Den singaporianske affärsman som betalade mutorna till RoPS-spelarna dömdes till två års ovillkorligt fängelse. IFK Mariehamns förre målvakt Willis Ochieng är misstänkt för att ha tagit emot 50.000 euro av den singaporianske affärsmannen för att påverka resultatet i två IFK-matcher mot TPS och mot Haka. Men i Ochiengs fall pågår fortfarande polisutredningen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »