Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 maj, 2013 - 12:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Fall av människohandel nedlagt

Polis och åklagare har lagt ner utredningen när det gäller ett mindre fall av människohandel. Det handlade om en man som påstods ha utnyttjat en kvinna och sedan lagt beslag på hennes lön. Det handlar om en utländsk kvinna, men det var inte hon utan andra som polisanmälde mannen. Fallet utreddes av polisen och arbetarskyddsmyndigheten, men under utredningen sa kvinnan att det inte stämde att hon blivit ekonomiskt utnyttjad. Därför gick polisutredningen aldrig till åtal. När det gäller det andra och större fallet av människohandel är polisutredningen klar, men åklagaren funderar nu på om det ska bli åtal eller inte. Det handlar om ett krögarpar som är misstänkta för människohandel och så kallad ockerliknande diskriminering i arbetslivet. De som är drabbade i det fallet är nio personer från ett land utanför Europa. Besked om det blir åtal eller inte väntas inte komma förrän tidigast i slutet av sommaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »