Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 maj, 2018 - 10:21Uppdaterad: onsdag, 2 maj, 2018 - 11:30
  • Johan Lindholm på Ålands näringsliv. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Få utställare och besökare på Ålandsmässan

Ett 40-tal utställare deltog i årets version av Ålandsmässan och ungefär tusen besökare kom till Alandica under fredagen och lördagen.
- Det är bland det mindre vi haft, säger Johan Lindholm på arrangörsföreningen Ålands näringsliv.

Lindholm säger att fjolårets mässa drog runt 55 utställare, så uppslutningen var betydligt sämre i år. En orsak kan vara att mässan bytte datum från den tredje helgen i mars då den ordnats tidigare.
- Vi blev tvungna att välja ett annat datum eftersom Alandica var uppbokat för litteraturdagarna. Jag trodde att vi kanske kunde locka nya utomhusutställare när mässan senarelades men det lyckades inte, säger Johan Lindholm.
Han tror ändå att evenemanget går runt ekonomiskt, och nu får Ålands näringsliv fundera på om och i så fall hur och var man ska ordna Ålandsmässan nästa år.
- Vi behöver bestämma oss senast i början av hösten. Vi flyttar nog inte tillbaka till Baltichallen i alla fall, det är för dyrt, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »